Sök och boka hotell i Rom

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Weekendresa Rom


Den italienska huvudstaden Rom är en prefekt destination för en weekendresa. Staden kan erbjuda alltifrån antika sevärdheter till fashionabla modebutiker. I Rom återfinns exempelvis Colosseum, Sixtinska kapellet, Spanska trappan, Forum Romanum och Pantheon. Här finns också mängder av spännande affärer, restauranger och kaféer. Då Rom åtnjuter ett Medelhavsklimat, med varma somrar och milda vintrar, passar det bra att åka på en weekendresa till den italienska huvudstaden året om.

Det första som du gör när du ska leta efter en weekendresa till Rom är att se dig om efter flygbiljetter. Det är svårast att få tag på billiga flygbiljetter till Rom under veckosluten. Om möjligt, så kan det vara en god idé att försöka flyga till och från Rom på en torsdag, respektive måndag. På så vis blir också din weekend i Rom lite längre. En generell regel, när det gäller att få tag på weekendresor till Rom, är att vara ute i god tid med sin bokning.

När du hittat en weekendresa till Rom är det hög tid att se sig om efter lämpligt logi. Rom är en turiststad av stora mått som kan erbjuda logi i de flesta prisklasser. Om du vill sätt lite extra guldkant på din weekendresa till Rom kan du ta in på någon av stadens lyxhotell. Några av dessa är Hotel d’Inghilterra (Via Bocca Di Leone 14), George Hotel Roma (Via Giulia 62), och Grand Hotel Plaza (Via Del Corso 126). Den italienska huvudstaden kan också erbjuda flera prisvärda och fräscha hotell i mellanprisklassen.

Några av dessa är Hotel Mediterraneo (Via Cavour 15), Hotel Milani (Via Magenta 12), Artemide Hotel (Via Nazionale 22) och Hotel des Artistes (Via Villafranca 20). Vill du sätta lite extra romantisk prägel på din weekendresa till Rom, rekommenderas hotell som Duke Hotel (Via Archimede 69) eller Hotel Domus Aventina (Via di Santa Prisca 11 B). Innan du bokar in din weekend på ett hotell i Rom, så ska du alltid jämföra pris, standard och läge mellan flera olika hotell. Håll också ögonen öppna efter aktuella erbjudanden. Ibland kan du exempelvis få rabatt om du är ute i god tid med din bokning eller om du bokar in dig för mer än en natt. Skulle ditt hotell ligga något utanför centrala Rom så är detta i regel inga problem. Detta eftersom Rom är stad med mycket bra kollektiva förbindelser.

Då det finns så många sevärdheter i Rom är det bra om man på förhand planerar in vilka byggnader och platser som man vill uppsöka. Man hinner inte med att se hela Rom under en weekendresa. Men med god planering så har man möjlighet att ta del av förvånansvärt mycket. När man turistar i Rom under en weekend är det bra om man har med sig en karta.

För många som åker på en weekendresa till Rom är restaurangbesöken en viktig del. Italien är ett land som är världsberömt för sin kokkonst och sina fina viner. Rom fullkomligt kryllar av bra restauranger. Om man väljer att dinera vid något av de större turiststråken är det dock vanligt att notan kan stick iväg. Vill du försöka hålla ner kostnaderna en aning under din weekendresa till Rom kan det vara en god idé att försöka förflytta sig en bit ifrån turiststråken.

Italien är också operans förlovade land. Om du tänkt gå på en operaföreställning under din weekendresa till Rom är det bra om du bokar dina biljetter på förhand. Du kan boka biljetter till operaföreställningar i Rom via sajten Italian Ticket Office. Här kan du också få information vilka uppsättningar som spelas för tillfället.