Sök och boka hotell i Rom

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Semester Rom


Den italienska huvudstaden Rom är en perfekt destination att åka på semester till. Sedan antiken kallas Rom för ”urbs aeterna”, vilket betyder den eviga staden. Rom är en stad med en lång historia. Än idag finns byggnader och platser, såsom Colosseum, Forum Romanum och Sixtinska kapellet, som kan vittna om en svunnen tid. Men Rom är inte bara historia. Den italienska huvudstaden är en modern metropol med runt 2,5 miljoner invånare. Staden har ett rikt nattliv med många pubar och diskotek. Rom är byggd på sju kullar Aventinen, Caelius, Capitolium, Esquilinen, Palatinen, Quirinalen och Viminalen. Genom staden flyter floden Tibern.

Det första steget i att planera i att planera en semester till Rom tar du genom att leta efter ett lämpligt transportsätt. Det smidigaste, och ofta billigaste sättet, att ta sig till Rom är med flyg. Ett gott råd är att boka in sin semester i Rom i så god tid som möjligt. På så vis ökar chanserna för att du ska få tag på en billig flygbiljett. Med lite tur går det dock att få tag på flygbiljetter för en billig penning, nära inpå avresan.

För att din semester i Rom ska bli så angenäm som möjligt bör du ägna lite tid åt att leta efter ett lämpligt hotellrum. Då Rom är en stor turiststad, så finns det hotell i de flesta prisklasser. När du letar efter hotell i Rom ska du hålla ögonen öppna efter aktuella rabatter. Åker du på semester till Rom, med en något stramare budget, kan det vara aktuellt att ta in på något av stadens många trevliga och fräscha vandrarhem. Om du tänkt semestra i Rom under en längre tid, eller om du bara letar efter ett lite mer privat boende, kan en semesterlägenhet vara det perfekta alternativet. Mer information om semesterlägenheter i Rom hittar du på sajten Second Casa.

En semester i Rom är knappast komplett utan en relativt stort mängd sightseeing. Det gamla talesättet, ”Roma, una vita non basta”, vars innebörd är att det tar ett helt liv att känna staden, äger onekligen giltighet även idag. Här finns mängder av sevärdheter som Vatikanen, Sixtinska kapellet, Colosseum, Forum Romanum, Spanska trappan och Fontana di Trevi. För att hinna med att se allt man skulle vilja, under en semester i Rom, är det bra att göra upp en planering i förväg. Det enklaste sättet att göra detta är att ta karta över staden och se vilka sevärdheter som ligger nära varandra. Under semestern i Rom ska man också passa på att njuta av det som erbjuds i mat- och dryckesväg. Italien är ett land som är berömt för sin matkultur och sina vinodlingar. Rom kan också erbjuda flertalet trevliga restauranger. För att notan på restaurangen inte ska bli så dyr, bör du försöka att undvika de största turiststråken.

Om du under din semester i Rom vill utforska mer av staden och dess omgivningar kan det vara en god idé att hyra en bil. Du kan hyra en bil Rom via exempelvis biluthyrningsföretaget Avis. Kom dock ihåg att alltid boka din bil i Rom i god tid innan avresan. Nedan följer lite kortfakta om Rom, som kan vara bra att känna lite innan man åker på semester: Språk: Italienska, Invånarantal: ca 2,5 miljoner, Yta: 1 285 km², Valuta: Euro och Tidszon: GMT+1.