Sök och boka hotell i Rom

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Rom


Den italienska huvudstaden Rom är helt fantastisk stad att åka på semester till. Det finns ett talesätt, ”Roma, una vita non basta”, vars innebörd är att ett liv inte är tillräckligt för att känna staden. Så ju längre tid, eller oftare, du besöker Rom desto bättre. Rom, med sina dryga 2,5 miljoner invånare, var huvudstaden i romarriket under antiken. Rom är byggt på de sju kullarna; Aventinen, Caelius, Capitolium, Esquilinen, Palatinen, Quirinalen och Viminalen. Genom Rom flyter floden Tibern

I den italienska huvudstaden återfinns även Vatikanstaten. Den utgör centrum för den Romersk-katolska kyrkan. Det finns en legend som gör gällande att Rom grundades den 21 april 753 f.Kr av Romulus. Han var bror till Remus och de hade tillsammans blivit uppfödda av en varginna.

Rom har onekligen en mycket spännande och rik historia. Under det första århundradet e.Kr blev Rom ett centrum för den framväxande Kristendomen. Enligt en fast kyrklig tradition blev apostlarna Petrus och Paulus avrättade och begravda i Rom.

Roms historia återspeglar sig i stadens många och berömda sevärdheter. I Rom finns exempelvis flera kyrkor, såsom Peterskyrkan, Santa Maria Maggiore, Santa Maria in Cosmedin, Il Gesù och Sixtinska kapellet. Rom är också en stad som är berömd för sina torg. Några av dessa är Piazza di Spagna, Piazza del Popolo, Piiazza Navona, Piazza del Camposoglio och Piazza Venezia.

Under en vistelse i Rom bör man också ta tillfället i akt och besöka några stadens vackra palats. Palzzao Farenese, Palazzo Barberini och Palazzo Massimo alle Colonne är några av dessa. Rom är också en stad som kan erbjuda flertalet intressanta museer. Några av dessa är Vatikanmuseerna, Galleria Borghese och Kapitolinska museerna. En av Roms mest berömda sevärdheter är amfiteatern Colosseum. Den uppfördes mellan år 72 och år 80 e.Kr. Under romarrikets tid kunde de cirka 55 000 åskådarna få bevittna gladiatorspel, teater, strider mellan vilda djur och teaterföreställningar.

Det smidigaste sättet att ta sig till Rom är med flyg. Att hitta billiga flygbiljetter till Rom är inte särskilt svårt. Du kan hitta flygbiljetter till Rom via exempelvis MrJet, Flygstolen, BIG Travel, Travelfinder, Travelstart och Flygbilligt. Det är alltid en god idé att vara ute i god tid med sin bokning av en flygresa till Rom. Efter att du har bokat din flygresa till Rom är det en god idé att se sig om efter logi i Rom. Innan du gör detta är det dock alltid bra att skaffa sig en karta över den italienska huvudstaden. På så vis kan du enkelt se hur ditt hotell ligger i förhållande till sevärdheter och shopping.

Fundera alltid på vilken budget du har för din vistelse i Rom. På så vis blir det enklare att begränsa sin sökning. Rom är en stad som kan erbjuda hotellrum i de flesta prisklasser. För dig som reser till Rom med en något stramare budget kan det vara ett bra alternativ att ta in på någon av stadens trevliga vandrarhem. Det lättaste sättet att få tag på logi i Rom är att boka direkt över Internet. Jämför dock flera alternativ innan du bestämmer dig. Kontrollera också om det finns några specialerbjudanden.

Många åker till Rom för att titta på fotboll i yppersta världsklass. Här återfinns de två Serie A-lagen SS Lazio och AS Roma. Du kan hitta fotbollsresor till Rom via resebyråer som LA Travel, GO Sport Travel och Here we go. Rom är också en stad som är berömd för sin mat. Staden kan också erbjuda många restauranger i toppklass. När man besöker Rom ska man ta tillfället i akt och äta några av de rätter som vi förknippar med Italien, som pasta och pizza. En middag för tv personer kostar ungefär 300 kronor i Rom. Väljer man att dinera på en mer exklusiv restaurang kan dock notan bli dyrare. Ett sätt att komma lite billigare undan är att försöka komma bort från de största turiststråken. Många väljer också att turista i Rom på grund av de goda shoppingmöjligheterna. I de kvarter som ligger i närheten av Spanska trappan återfinns flertalet butiker som säljer märkeskläder. Här kan du hitta kläder av flera av de italienska modeskaparna, som Armani, Gucci, Versace och Laura Biagiotti.