Sök och boka hotell i Rom

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Rom väder


Alla vägar leder till Rom säger ett gammalt talesätt och visst äger det även giltighet idag. Rom lockar årligen ett stort antal besökare från världens alla hörn. Den italienska huvudstaden kan erbjuda något för alla. Här finns byggnader och platser som vittnar om stadens fascinerande historia, men också många trevliga restauranger, uteställen och goda möjligheter till shopping.

Rom åtnjuter ett typiskt Medelhavsklimat. Somrarna i Rom är varma och vintrarna är milda. Ur vädersynpunkt är det mest angenämt att besöka Rom mellan april till juni och från mitten av september till oktober. Under augusti månad kan dagstemperaturen ofta överskrida 32°C. Under sommarmånaderna i Rom är luftfuktigheten dessutom relativt hög.

När det är som varmast är det viktigt att ta det lugnt och dricka mycket vatten. Förr var det vanligt att många affärer stängde under augusti, och att romborna åkte från staden. Numera är det inte så och detta kan i första hand förklaras med det ökade antalet turister, såväl som förändrade arbetsvanor. Vintern i Rom är mild. Det snöar sällan i Rom under vinterhalvåret och när det gör det så stannar snötäcket i regel inte kvar längre än några dagar. Så när du åker till Rom under vintern behöver du inte ha med dig en tjock täckjacka. Det räcker gott och väl med en varmare tröja. En stor fördel med att åka till Rom under vintern är att staden inte är så full av turister. Därmed kan du ofta slippa trängas vid sevärdheter och på museer.

Medeltemperaturen för Rom under dagarna ser ut på följande sätt: januari (13), februari (13), mars (15), april (17), maj (22), juni (25), juli (28), augusti (28), september (26), oktober (22), november (17) och december (14). Medeltemperaturen för Rom under nättarna ser ut på följande vis: januari (4), februari (4), mars (6), april (8), maj (12), juni (16), juli (19), augusti (19), september (17), oktober (13), november (8) och december (6). Nederbörden i Rom, i mm räknat, fördelas över årets 12 månader på följande sätt: januari (81), februari (75), mars (65), april (55), maj (32), juni (16), juli (15), augusti (33), september (68), oktober (93), november (111) och december (90).

Månaderna oktober och november räknas som regnsäsongen i Rom. Under dessa månader kan regnet vara ihållande över relativt lång tid. Om du besöker Rom under denna period bör du således vara försedd med ett paraply. Under sommaren är det dock mer sällsynt med regn i Rom. För att hitta aktuella väderprognoser för Rom kan du bland annat surfa in på BBC:s vädersajt. Här kan du se hur vädret kommer att blir flera dagar framåt. Vidare kan du på denna sajt också hitta information om luftfuktighet, vindstyrkor, UV Index och föroreningar i Rom.

Oberoende av vilken tid på året som du åker till Rom, så ska du alltid boka in din logi i förväg. Om du tänkt göra några utflykter utanför staden kan det också vara en god idé att skaffa en hyrbil. Det enklaste och ofta billigaste sättet att ta sig till Rom är med flyg. Du hittar flygbiljetter till Rom via sajter som Flygstolen, Travelstart, Reseguiden, BIG Travel och Travelfinder.