Sök och boka hotell i Rom

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Reseguide Rom


Rom, den eviga staden, är en destination som varje år lockar en strid ström av turister från hela världen. Här möts det gamla och det nya. I Rom återfinns exempelvis den mäktiga amfiteatern Colosseum och Sixtinska kapellet men också trendiga klädbutiker med det senaste modet.

När du åker till den italienska huvudstaden Rom ska du se till att vara försedd med en bra reseguide. Det gamla talesättet ”Roma, una vita non basta”, vars innebörd är att det tar helt liv att lära känna staden stämmer ganska bra än idag. Men genom att utgår från en reseguide när man planerar sin semester i Rom så hinner man med att göra mer saker.  En bra reseguide kan ge dig tips och inspiration beträffande aktiviteter i Rom. Det är mycket viktigt att din reseguide är uppdaterad. Hotell och restauranger kan läggas ner och byta ägare med kort varsel. Likaså kan öppettider på museer ändras.

Om du beställer din reseguide över Internet så är det mycket viktigt att den finns i lager hos den aktuelle återförsäljaren. En reseguide ska vara portabel och stöttålig. Vidare bör en bra reseguide innehålla kartor över Rom.

Streifferts förlag har en mycket bra reseguide om Rom. Här får du all information du kan tänkas behöva om alltifrån sevärdheter och museer till hotell och restauranger i den italienska huvudstaden. Vidare innehåller denna reseguide över Rom ett ”Viktigt att veta”-avsnitt. Här får du hjälp med massor av praktiska spörsmål som kan uppkomma under en semester i Rom.

Berlitz förlag ger också ut mycket bra reseguider om Rom. Utgåvorna revideras fortlöpande, så att du ska ha tillgång till den senaste informationen. Vidare är guiderna från Berlitz förlag försedda med praktiska utvikningskartor.

Förutom en reseguide kan det vara bra att köpa en bok som ger dig en fördjupad förståelse av Roms historia. Liber förlag har givit ut en bok som heter Antikens Rom. Här kan du läsa om Romarrikets framväxt. Att läsa på i förväg om de historiska platser, som man ämnar besöka i Rom, ger hela semestern ett mervärde.