Sök och boka hotell i Rom

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Resa till Rom


Resa till Rom

Att resa till Rom är ett härligt sätt att unna sig något extra i vardagen. Då det går relativt snabbt att resa till Rom lämpar sig destinationen lika bra för en weekend som en längre semesterresa. Det första steget i att planera en resa till Rom tar du genom att göra upp en budget. På så vis kan du räkna ut vilket ressätt och vilken logiform som kan vara aktuell.

Det är emellertid inte särskilt svårt att hitta billiga flygresor till Rom.

För att vara säker på att få en billig flygbiljett till Rom så är det bra om du är ute i god tid med din bokning. Men om du har is magen, och är flexibel beträffande resdagar, kan du hitta billiga flygresor till Rom med kort varsel. För dig som inte gillar att trängas med andra turister bör resa till Rom under vintermånaderna. I övrigt passar det bra att resa till Rom året om. Under sommarmånaderna, och då i synnerhet augusti, så kan det vara tämligen hett i den italienska huvudstaden. För dig som gillar värme, men inte vill svettas alltför mycket, rekommenderas att resa till Rom under våren och hösten.

När du väl har bokat din resa till Rom är det hög tid att börja leta efter logi. Rom är en stad som kan erbjuda hotell i de flesta prisklasser. Det enklaste sättet att boka ett hotellrum i Rom är att göra det direkt över Internet. Jämför dock alltid flera olika alternativ innan du genomför din bokning. Håll också utkik efter olika specialerbjudanden. Skulle du resa till Rom med en något tunnare plånbok kan du alltid boka in dig på någon av stadens trevliga vandrarhem. Då du letar efter logi i Rom är det alltid en god idé att ha en karta över staden nära till hands. På så vis kan du enkelt se hur olika hotell, eller vandrarhem, ligger i förhållande till andra sevärdheter.

Rom är en smältdegel av gammalt och nytt. Staden ska enligt legenden av ha grundats av Romulus år den 21 april 753 f.Kr. Rom är byggd på sju kullar och genom staden flyter floden Tibern. Byggnader och platser vittnar om stadens långa och fascinerande historia. Under en resa till Rom är det närmast obligatoriskt att besöka sevärdheter som Sixtinska kapellet, Colosseum, Forum Romanum, Spanska trappan och Fontana di Trevi. Rom är också en underbar stad att bara flanera runt i, slå sig ner vid en uteservering och titta på folklivet.

För många är mat och dryck en mycket viktigt under en resa till Rom. Italien är ett land som är känt för sina goda viner och spännande kokkonst. Under en resa till Rom bör man passa på att köpa med sig viner, ostar och charkuterier hem till Sverige. Du som gillar shopping lär inte bli besviken under din resa till Rom. Här finns det många små pittoreska butiker, men också flera större varuhus. Italienska designers är kända över hela världen och i Rom kan du handla kläder av exempelvis märkena Gucci, Armani och Versace. Många väljer också att resa till Rom för att kolla på fotboll. Staden kan stoltsera med två lag i Serie A, AS Roma och SS Lazio.