Sök och boka hotell i Rom

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Flyg Rom


Rom är en stad som kan erbjuda något för alla, gammal som ung. Här finns mängder av sevärdheter, berömda platser, butiker, restauranger och kaféer. Det första steget i att planera en semester i Rom, tar du genom att börja titta efter flygbiljetter. Du kan flyga till Rom från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo. För att vara säker på att hitta billiga flygbiljetter till Rom, så ska man vara ute i god tid. Har du tur kan du dock hitta mycket billiga flyg till Rom med kort varsel.

En avgörande faktor för hur dyr din flygresa kommer att bli är antalet mellan landningar och flygplansbyten. Detta eftersom en relativt stor del av kostnaden för en flygbiljett är olika start- och landningsavgifter. Därför ska du vara uppmärksam och kontrollera slutpriset för din flygresa innan du genomför din bokning. Den flygbiljett som till en början verkade så billig, blev trots allt kanske inte så billig när skatter och andra avgifter lagts på.

Försök därför att hitta ett flyg som tar dig direkt till Rom. Den svåraste tiden att hitta flyg till och från Rom, är under fredagar, söndagar och måndag förmiddagar. Det enklaste och billigaste sättet att boka sin flygresa till Rom är via Internet. Detta eftersom det innebär en extra kostnad för bolaget att ha personal som svarar i telefon. Om möjlighet finns ska du alltid välja E-ticket. E-ticket står för elektronisk biljett och innebär att du inte får någon pappersbiljett hemskickad till dig.

Du kan hitta billigt flyg till Rom via exempelvis sajter som Seat24, MrJet, BIG Travel, Travelpartner och Flygbilligt. Den italienska huvudstaden har tre flygplaster. Huvudflygplatsen heter Aeroporto Internazionale Leonardo da Vinci. I vanligt tal så kallas den dock för Fiumicino. Fiumicino ligger 32 kilometer från Rom. Du kan välja mellan att åka buss, tåg och taxi till och från flygplatsen.

Vidare går det också att hyra en bil. Ska du med ett flyg, som avgår tidigt på morgonen, från Fiumicino, kan du ta in på Hilton Rome Airport (Via Arturo Ferrarin 2). Detta moderna hotell ligger i anslutning till flygplansterminalerna och flygplatsens tågstation. De två andra flygplatserna är Aeroporto Internazionale Giovan Battista Pastine, som är en civil och militär flygplats och Aeroporto dell’Urbe, som är en privat flygplats.

I samband med att du bokar din flygresa till Rom är det viktigt att du kontrollerar vad som gäller ifall något oförutsett skulle hända. Det kan exempelvis vara de regler som gäller vid inställda flyg, ändringar i tidtabellen och förlorat bagage. Fundera också på om du ska teckna ett avbeställningsskydd.